Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων και συλλήψεις μελών διακίνησής τους στην Κρήτη

Εντοπισμός  μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων και συλλήψεις  μελών διακίνησής τους στην Κρήτη
 
   Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων,  προέβησαν βραδυνές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.
   Τα  ανευρεθέντα τσιγάρα μεταφέρονταν με το Φ/Γ “ROSETTA” σημαίας Τανζανίας με επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών.
   Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αεροσκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.  εντόπισε πρώτες βραδυνές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή  5,5 ν.μ νότια της Ιεράπετρας Φ/Γ πλοίο, να εκφορτώνει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων σε Α/Κ σκάφος.
  Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ακινητοποίησής του, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.  στελέχη πληρώματος του οποίου επιβιβάστηκαν στο Φ/Γ πλοίο ''ROSETTA'' και διαπίστωσαν ότι στα δύο (02) από τα τέσσερα (04) εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε περιέχονταν λαθραία τσιγάρα.
   Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε Α/Κ σκάφος που έπλεε χωρίς να φέρει αλιευτικά εργαλεία, πλησίον του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου. Σε ελέγχους που διεξήγαγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή όρμου Μακρύ Γιαλού και περισυνελέγησαν 2092 κούτες τσιγάρων οι οποίες είχαν απορριφθεί στη θάλασσα λίγη ώρα νωρίτερα, από τα δύο μέλη του πληρώματος του εν λόγω Α/Κ σκάφους, τα οποία συνελήφθησαν.
   Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αύλειο χώρο αγροικίας όπου σύμφωνα με το πλήρωμα του Α/Κ σκάφους θα εκφορτώνονταν ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, εντοπίστηκαν σταθμευμένα δύο (02) Φ/Γ οχήματα  τα οποία διέθεταν ιμάντα φόρτωσης εμπορευμάτων με μηχανισμό και τρία (03)ακόμη άτομα τα οποία συνελήφθησαν.
   Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.  
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων ατόμων.
   Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών, θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου, ενώ φωτογραφικό  υλικό των κατασχεθέντων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα μας. www.hcg.gr
 

Wildcard SSL