Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη των διακινητών τους στην Μεγίστη- Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου σε Φ/Γ πλοίο στο Διαφάνι

 

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη των

διακινητών τους στην Μεγίστη- Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου σε Φ/Γ πλοίο στο Διαφάνι

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προσφύγων καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, 34και 39ετών αντίστοιχα, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε, θαλάσσια περιοχή ν. Στρογγυλή ταχύπλοο ακυβέρνητο σκάφος με καμπίνα με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του ΚΕΠΙΧ Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ το πλήρωμα ανωτέρω περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων καθώς και την σύλληψη των δύο (02) ανωτέρω διακινητών.

Από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

 

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενενήντα πέντε (95) αλλοδαπών προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» ν. Λέσβου, (02) πνευστές ακυβέρνητες λέμβοι, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, βραδυνές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''CATRIN 1'' σημαίας Μολδαβίας, για μηχανική βλάβη στην γεννήτρια του πλοίου .

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια περίπου 2Ν.Μ Βόρειο Ανατολικά του λιμένα προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης

. Επί του πλοίου επιβαίνουν δώδεκα (12) άτομα πλήρωμα ενώ, είχε αποπλεύσει από Ρωσία προς Αίγυπτο, με φορτίο σιτηρά.

Από την Λιμενική Αρχή Διαφανίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''CATRIN 1'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL