Συνέχεια ενημέρωσης για την πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στη Χαλκίδα – Τραυματισμός ναυτικού στην Ίο – Διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Σάμο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη Λέσβο

Συνέχεια ενημέρωσης για την πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στη Χαλκίδα – Τραυματισμός ναυτικού στην Ίο – Διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Σάμο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων στη  Λέσβο 
   
Συνέχεια ενημέρωσης:
              Μετά από προφορική εντολή κας Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο Πλοίαρχος του Φ/Γ “ΟΛΓΑ Μ” Ν.Π. 11496 παραπέμφθηκε κατά την τακτική διαδικασία και αφέθηκε ελεύθερος. 
Από την Λιμενική Αρχή Χαλκίδας επετράπη ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου για μεμονωμένο πλου έως το λιμένα Βόλου για εκφόρτωση και μόνιμη αποκατάσταση των ζημιών.
 
  *****
 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ” Ν.Π. 12245 το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα από λιμένα Ρεθύμνου, για περιστατικό τραυματισμού 41χρονου ναυτικού, ναυτολογημένου στο ανωτέρω πλοίο ως ναύτης, κατά τη διάρκεια χειρισμών για το άνοιγμα του σκεπάστρου του αμπαριού.
Ο 41χρονος, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου όπου διαγνώσθηκε θλαστικό τραύμα στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για περαιτέρω νοσηλεία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από τη Λιμενική Αρχή Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της οργανικής συνθέσεώς του.
   *****
Στο εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) αλλοδαπών προσφύγων καθώς και τη σύλληψη του 26χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά Ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟΥ” ν. Σάμου πολυεστερικό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων το οποίο δεν σταμάτησε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του περιπολικού και προσπάθησε να διαφύγει πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη και το πολυεστερικό σκάφος ακινητοποιήθηκε ενώ συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής του ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Βαθέως ν. Σάμου.
Ανωτέρω αλλοδαποί πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν επίσης στο λιμένα Βαθέως ν. Σάμου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
  *****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν εξήντα οχτώ (168) αλλοδαπών προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμη FRONTEX το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης  ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΤΑΧΕΙΑ - ΕΠΕΜΒΑΣΗ''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “Νέων Κυδωνιών” ν. Λέσβου, κλειστού τύπου καταμαράν, με ικανό αριθμό  αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL