Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη -

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Μυτιλήνη - Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στη Σαλαμίνα - Τροχαίο με τραυματισμούς στην Κέρκυρα - Μηχανική βλάβη σε Φ/Γ πλοίο στην Κάρυστο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα (60) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες της 08/04/16, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες της 09/04/16, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΧΑΡΑΜΙΔΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Για κατοχή και εμπορία λαθραίων τσιγάρων συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Τομέα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω εντοπίστηκε εντός του λιμένα Σαλαμίνας και συγκεκριμένα επί της πλατείας ''ΦΛΑΜΙΓΚΟ'' να εμπορεύεται εξήντα (60) πακέτα των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο, τα οποία δεν έφεραν πάνω στις συσκευασίες τους την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Κέρκυρα, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 78χρονος, συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο που οδηγούσε 26χρονος με συνεπιβάτη μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 26χρονου και της συνεπιβάτιδός του, οι οποίοι διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 78χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''KOSTAS DIMAKIS'' N. Mυτιλήνης 41, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Καρύστου.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL