Ακυβερνησία Δ/Ξ- LPG στην Κάλυμνο – Τραυματισμός ναυτικού στην Ελευσίνα – Εμπλοκή άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Χανιά –

Ακυβερνησία Δ/Ξ- LPG  στην Κάλυμνο – Τραυματισμός ναυτικού στην Ελευσίνα – Εμπλοκή άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Χανιά – Έρευνες προς εντοπισμό υποβρύχιων αλιέων στο Ρέθυμνο
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου,  ότι το Δ/Ξ-LPG «GITTA GAZ» σημαίας Παναμά, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς πλήρωμα, είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 6 ν.μ. δυτικά ν. Καλύμνου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έσπευσε στην ανωτέρω περιοχή για παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ρ/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Δ/Ξ έξω από το λιμένα Καλύμνου όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους εν θέματι πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα. 
 
 *****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για τον τραυματισμό 53χρονου ναυτικού (ειδικότητας Α΄ Μηχανικού), μέλος του πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου «ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ Ι» Ν.Π. 11358, στη ράδα της Ελευσίνας.
Ο ανωτέρω ναυτικός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια  πετρέλευσης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας. 
 
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΥΔΩΝ” Ν.Π. 12246 το οποίο είχε μόλις αποπλεύσει από τον λιμένα Σούδας προς εκτέλεση δρομολογίου του για λιμένα Πειραιά, ότι διαπιστώθηκε αδυναμία ανέλκυσης της δεξιάς άγκυρας λόγω εμπλοκής της καδένας στην πρωραία μπάλα του πλοίου και ότι αιτεί συνδρομή ρυμουλκού για την απεμπλοκή της.
Άμεσα απέπλευσε το Ρ/Κ “ΣΟΥΔΑ ΙΙ” Ν.Π. 8103 και το Ρ/Κ “ΘΥ Ι” Ν.Π. 4238 στο οποίο επέβαινε μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων. Στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης της θέσεως της άγκυρας και συναίνεσης του ανωτέρω μέλους  του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, το “ΚΥΔΩΝ” συνέχισε τον προγραμματισμένο πλου του.  
 
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, από χειριστή  του σκάφους “ΣΤΥΛ” Σ.Η. 26Α για περιστατικό πιθανόν κινδυνευόντων υποβρύχιων αλιέων, ηλικίας 54 και 44 ετών, τους οποίους είχε μεταφέρει στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ” Δ. Μυλοποτάμου πλησίον βραχονησίδας “ΔΙΑΠΟΡΙ” και πλέον είχε χάσει την οπτική επαφή μαζί τους, καθώς ο ίδιος είχε καταπλεύσει στο λιμενίσκο “ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ” και αδυνατούσε να επιστρέψει λόγω των  δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.  
Άμεσα αναχώρησε για την περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απέπλευσαν  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό σκάφος “ΑΣΤΕΡΙΑΣ” Τ.Ρ. 56 . Στη συνέχεια, οι ανωτέρω υποβρύχιοι αλιείς περισυνελέγησαν από το “ΣΤΥΛ” και μεταφέρθηκαν στο λιμενίσκο “ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ” ασφαλώς.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL