Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητα Τ/Χ σκάφη στο Βόλο και το Λαύριο –

Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητα Τ/Χ σκάφη στο Βόλο και το Λαύριο – Απαγόρευση απόπλου σε LPGπλοίο στην Ελευσίνα –Τροχαίο ατύχημα στην Καλαμάτα Θάνατος λουόμενων στη Ρόδο και την Κόρινθο – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΒΙΒΗ'' Τ.Π. 2044-Β΄, στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΑΛΑΚΙ'' Μαγνησίας, σε απόσταση περίπου 1,3 ν.μ. από την ακτή, με πέντε (05) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι επιβάτες, ενώ το ''ΒΙΒΗ'' με επιβαίνων τον Κυβερνήτη του, κατέπλευσε με ασφάλεια ρυμουλκούμενο από αλιευτικό σκάφος και συνοδευόμενο από το ανωτέρω σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο λιμένα ''ΑΓΡΙΑΣ'' Μαγνησίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Τ/Χ ''ΘΑΛΕΙΑ'' Τ.Χ. 258, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νησίδας Αρσίδας Σαρωνικού, με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ''ΘΑΛΕΙΑ'', το οποίο κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το Α/Κ ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ'' Ν. Λαυρίου 836 και συνοδευόμενο από το ανωτέρω σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο του όρμου Παλαιάς Φώκαιας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ταχυπλόου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοηγό που επέβαινε στο LPG ''ENERGEIA'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης του εν λόγω πλοίου, από τις εγκαταστάσεις ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου προς το αγκυροβόλιο κόλπου Ελευσίνας, παρουσιάστηκε εμπλοκή στην προπέλα του, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από Ρ/Κ εγκαταστάσεων ΕΛ.ΠΕ. Ασπροπύργου στο αγκυροβόλιο του κόλπου Ελευσίνας όπου παραμένει αγκυροβολημένο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ENERGEIA'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς, προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Αναλήψεως εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Καλαμάτας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 58χρονος, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 44χρονη.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός της 44χρονης, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Καλλιθέας Ρόδου, 85χρονος αλλοδαπός.

Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Λουτράκι Κορινθίας, 70χρονος.

Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ'' Ν. Π. 11070, 53χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL