Υλικές ζημιές σε σκάφη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Θερμαϊκό Κόλπο –

Υλικές ζημιές σε σκάφη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Θερμαϊκό Κόλπο Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στους Παξούς – Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα – Ακυβερνησία δεξαμενόπλοιου στην Κύθνο

 

Υλικές ζημιές, ημιβυθίσεις και βυθίσεις μικρών παράκτιων σκαφών σημειώθηκαν, λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, μεσημβρινές ώρες χθες και σήμερα, τα οποία ελλιμενίζονταν σε λιμένες των βορειοανατολικών ακτών του Θερμαϊκού κόλπου, και συγκεκριμένα στους λιμένες Αγγελοχωρίου, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.

Επίσης, υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε νεωλκείο της Νέας Μηχανιώνας, καθώς και σε ανελκυσμένα σε αυτό σκάφη.

Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη του Θ/Γ ''BIG BLUE MAGIC'' Ν.Π. 7844, στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΕΣΟΒΡΙΚΑ'' της ν. Αντίπαξου, και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τα βράχια και λίγων μέτρων από την παραλία, οι τρεις (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες του οποίου μετέβησαν με ιδία μέσα στη ξηρά, καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος, και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης-αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη-ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Ανωτέρω σκάφος παραμένει προσαραγμένο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' Ν. Κέρκυρας, ότι κατά τον απόπλου του από το λιμένα ν. Μαθρακίου Διαπόντιων Νήσων, προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Κέρκυρα προς Ερεικούσα - Μαθράκι - Οθωνούς, σημειώθηκε βλάβη στον εργάτη των αγκυρών.

Ειδικότερα, κατά την άπαρση της δεξιάς άγκυρας παρατηρήθηκε βλάβη στον εργάτη των αγκυρών με αποτέλεσμα την αδυναμία ανέλκυσης της δεξιάς άγκυρας και τμήματος της καδένας αυτής. Άμεσα το πλήρωμα του εν λόγω πλοίου προέβη στην αποκοπή της αλυσίδας της δεξιάς άγκυρας με συνέπεια την απώλειά της στη θάλασσα.

Το ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ'' απέπλευσε με έντεκα (11) επιβάτες προς λιμένα Κέρκυρας, χωρίς να προσεγγίσει το λιμένα Οθωνών, όπου αφού κατέπλευσε, απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη-ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Κύθνου, Σερίφου, Λαυρίου και Κέας, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Δ/Ξ ''ΕΚΟ 5'' Ν.Π. 11878 λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κύθνου, με επιβαίνοντες δεκαπέντε (15) μέλη πληρώματος.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π. 10696 προς παροχή τυχόν συνδρομής, ενώ το ''ΕΚΟ 5'' αφού αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα, συνέχισε τον πλου του συνοδευόμενο από το ανωτέρω Ρ/Κ με προορισμό το λιμένα Ηρακλείου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια πρωινές ώρες σήμερα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λινοπεραμάτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω δεξαμενόπλοιου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL