Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου επιβάτη σε πνευστή λέμβο στην Κω – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στα Κύθηρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

 Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου επιβάτη σε πνευστή λέμβο στην Κω –  Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στα Κύθηρα  – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 33χρονου μοναδικού επιβαίνοντα στη πνευστή λέμβο ''ΓΟΥΙΝΤ ΖΟΝ'' Τ. Κω 317, στη θαλάσσια περιοχή “ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κω.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με συμμετοχή πλοίου ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικοπτέρου SUPER PUMA της Π.Α.
Ανωτέρω 33χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ αφού μετεπιβιβάστηκε στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Κω και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.
 
*****
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κυθήρων και Νεάπολης Βοιών για μηχανική βλάβη του Φ/Γ πλοίου “ΝΙΜΕΤ” σημαίας Παναμά, με δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κυθήρων.
Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” Ν.Π.12370, το οποίο ρυμούλκησε το Φ/Γ στον όρμο Βατίκων, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς, πρωινές ώρες σήμερα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΙΜΕΤ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
     Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 26, 22 και 29 ετών, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου Λιμένα Πατρών, διότι διαπιστώθηκε ότι έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Επίσης, Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 28, 19 και 29 ετών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου Λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος και ο 19χρονος έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 29χρονου ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL