Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Σάμο –

Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Σάμο – Συλλήψεις αλλοδαπών και του συνεργού τους στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη σε δεξαμενόπλοιο στο Σαρωνικό – Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα πέντε (65) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα ενός (61) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανόαριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

Ειδικότερα, τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους τέσσερα (04) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και δύο (02) με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητες, ενώ τα εν λόγω έγγραφα τα προμηθεύτηκαν έναντι χρηματικής αμοιβής από έναν αλλοδαπό ο οποίος τους συνόδευε και συνελήφθη επίσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, επτά (07) κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα χρηματικά ποσά των πεντακοσίων εξήντα (€560) ευρώ και των πεντακοσίων ($500) δολαρίων.

*****

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Δ/Ξ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Π. 11623, στη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. δυτικά της ν. Φλεβών στο Σαρωνικό κόλπο.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμένα Καλύμνου με προορισμό το λιμένα Αγίων Θεοδώρων, επέβαιναν επτά (07) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΙΙΙ'' Ν.Π. 11508, από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' στο λιμένα Αμπελακίων Σαλαμίνας όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Νάξου 57, 76χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL