Διενέργεια ελέγχων σε Δ/Ξ πλοία στον Πειραιά και συλλήψεις

Κατά τη διενέργεια ελέγχου ταυτοπροσωπίας, από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Δ/Ξ «AEGEAN BREEZE I» Ν. Πειραιά 11840, που ελλιμενίζεται στην περιοχή Κυνοσούρας Σαλαμίνας, διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου επέβαιναν ο Α’ και ο Β΄ Μηχανικός, ενώ απουσίαζε ο Πλοίαρχος καθώς και έξι (06) μέλη πληρώματος, εκ του συνόλου των εννέα (09) σύμφωνα με την οργανική του σύνθεση.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου και ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος του.

 

*****

 

Επίσης, κατά τη διενέργεια ελέγχου, από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες στο Δ/Ξ «ΜΑΡΙΑ – ΟΛΓΑ» Ν. Πειραιά 11881, το οποίο ήταν άφορτο και αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά νοτιοδυτικά της ν. Αταλάντης, διαπιστώθηκε η εκτέλεση θερμών εργασιών από ιδιωτικό συνεργείο αντί ψυχρών σύμφωνα με την εκδοθείσα άδεια από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου. Επιπρόσθετα, τη στιγμή του ελέγχου επέβαιναν επί του πλοίου τρεις (03) ναυτικοί εκ των δώδεκα (12), σύμφωνα με την αναφερόμενη οργανική σύνθεση στο ναυτολόγιο αυτού.

Από το ανωτέρω αρμόδιο Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του πλοίου και ο υπεύθυνος του ιδιωτικού συνεργείου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL