Διενέργεια έλεγχου σε Δ/Ξ πλοίο στον Πειραιά και σύλληψη πλοιάρχου – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Κατά τη διενέργεια ελέγχου ταυτοπροσωπίας, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απογευματινές ώρες χθες στο εφοδιαστικό πλοίο Δ/Ξ «ΜΑΡΙΑ-ΟΛΓΑ» Ν. Πειραιά 11881, που ήταν αγκυροβολημένο και άφορτο στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά (ράδα), διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου επέβαιναν ο Γ΄ Μηχανικός, ο αντλιωρός και ένας ναύτης, ενώ απουσίαζε ο Πλοίαρχος καθώς και οκτώ (08) μέλη του πληρώματος, εκ του συνόλου των δώδεκα (12) σύμφωνα με την οργανική του σύνθεση. 
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος του.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 18 και 25 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 25χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ ο 18χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
 05χρονης  από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158,
31χρονης από το λιμένα Πρίνου Θάσου στο λιμένα Καβάλας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL