Καταστροφή κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Καταστροφή κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών
 
Ολοκληρώθηκε με τη μέθοδο της καύσης η καταστροφή κατασχεθεισών από το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ναρκωτικών ουσιών συνολικής ποσότητας ενός τόνου,829 κιλών και 11 γραμμαρίων, καθώς επίσης και ποσότητας 715 χαπιών, 146 δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και ποσοτήτων οπίου και MDMA. 
Αναλυτικά τα 1.829,011 κιλά ναρκωτικών που καταστράφηκαν αποτελούνταν από δέκα κιλά και 450 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, έναν τόνο και 808 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δέκα κιλών και 561 γραμμαρίων ηρωίνης.  
Η καύση έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο κλίβανο, βιομηχανικής εγκατάστασης, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας. Κατά τη διάρκεια της τηρήθηκαν όλες  οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ υπήρχε και η παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.
 Ο συντονισμός και η υλοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς και καταστροφής των ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας - ΠΟΔΙΝ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (ΚΕΑ/ΚΛΠ), της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και μελών της Επιχειρησιακής Ομάδας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  
 Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
   

Κατηγορία:


Wildcard SSL