Βύθιση σκάφους στον Ωρωπό - Προσάραξη Κ/Ζ πλοίου στην Κόρινθο - Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Διακομιδή ασθενούς

 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ωρωπού για την ύπαρξη βυθισμένου σκάφους εντός του αλιευτικού καταφυγίου Αγίων Αποστόλων Αττικής.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν τη βύθιση του σκάφους «ΠΟΠΗ» Ν.Β. 1566, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός.
Από τη Λιμενική Αρχή Ωρωπού που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού και τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα εντός του αλιευτικού καταφυγίου. 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου για περιστατικό προσάραξης του Κ/Ζ “AEGEAN MAJESTY” σημαίας Βερμούδων κενό επιβατών, σε αμμώδη  περιοχή εντός του λιμένα Κορίνθου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κορίνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στο λιμάνι της Κορίνθου παραμένουν δύο Ρ/Κ πλοία προκειμένου αποκολλήσουν το “AEGEAN MAJESTY”, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
*****
Στη σύλληψη μίας 40χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε, για τον εαυτό της αλλά και για το ανήλικο τέκνο της που συνόδευε, ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «NS MERMAID» σημαίας SIERRA LEONE για βλάβη στα πιστόνια της κύριας μηχανής στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. νότια ν. Αταλάντης.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Αλβανία με προορισμό την Ελευσίνα με οχτώ (08) άτομα πλήρωμα, κενό φορτίου, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2» Ν.Π. 5061  το πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Πειραιά .
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «NS MERMAID» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459, 77χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL