Συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών και παράνομων μεταναστών στα Χανιά

Συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών και παράνομων μεταναστών στα Χανιά – Σύλληψη για παράνομο απόπλου στην Ιθάκη

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ύπαρξη σκάφους με 35 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο είχε ξεκινήσει πριν δύο ημέρες από τις ακτές της Τουρκίας και βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του Ισλανδικού περιπολικού που συμμετέχει σε επιχειρήσεις φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας, σε συνεργασία με τον οργανισμό «FRONTEX».

Βραδινές ώρες το Ισλανδικό περιπολικό εντόπισε το σκάφος «TURMAN» σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. δυτικά της ν. Γραμβούσας, με εικοσιτέσσερις (24) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το ανωτέρω σκάφος οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι της Σούδας Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι από τους εικοσιτέσσερις (24) αλλοδαπούς, οι δύο, ηλικίας 27 και 30 ετών αντίστοιχα, φέρονται ως διακινητές.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

============================

Παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο μετά την απολογία του ο Δήμαρχος Ιθάκης, ο οποίος συνελήφθη απογευματινές ώρες τις 01/07/2010, διότι απέπλευσε από το λιμάνι «ΒΑΘΕΩΣ» Ιθάκης  με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΡΑΙΖ» Ν.Π. 8818 χωρίς προηγουμένως να θεωρήσει τα ναυτιλιακά έγγραφα του σκάφους στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Από την Λιμενική Αρχή Ιθάκης, εκτός της ποινικής διαδικασίας, κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL